Wat leer je tijdens een fietsclinic met Just Cycle?
Just Cycle Nieuws

Dit leer je tijdens een Just Cycle fietsclinic

Racefietsen wordt steeds populairder en dat is alleen maar mooi. Het komt best vaak voor dat de teams die wij van kleding voorzien relatief onervaren zijn in het wielervak. En dan is het erg handig als je in een fietsclinic met Just Cycle de fijne kneepjes leert.

Bij Just Cycle Sportwear is het onze missie om ervoor te zorgen dat de wielerteams van onze klanten op weg gaan in perfect passende, speciaal ontworpen fietskleding van professionele kwaliteit. Daarbij vinden wij het ook belangrijk hoe je fietst. Na levering van de fietskleding kunnen wij van Just Cycle jou en je team tijdens een fietsclinic op een echt parcours de fijne kneepjes van het wielervak leren.

Wat leer je allemaal tijdens een fietsclinic?

Fietsen is natuurlijk niet zo moeilijk. Maar hoe kan je het beste je krachten sparen als je een lange tocht gaat fietsen? En welke versnelling kan je het beste trappen? Dat zijn dingen die je leert tijdens een fietsclinic bij Just Cycle. Wij vertellen je hoe je het beste met je krachten kan omgaan en hoe je het beste uit de wind kan zitten. Ook leren we dingen waar je op moet letten als je in een groep gaat fietsen. Natuurlijk kijken we ook nog even met een schuin oog naar de afstelling van je fiets. Zijn jullie in voorbereiding op een evenement of een tocht in de bergen en heb je daarover vragen? Neem je vragen mee naar de fietsclinic en wij geven je graag antwoord.

Rijden op een parcours

Wij geven onze clinics het liefste op een wielerparcours waar we vrijuit kunnen rijden. Zo kunnen veilig werken aan de techniek en het rijden in een groep. Onze instructeurs cirkelen om de groep en geven aanwijzingen. Zoals je weet zijn wij Just Cycle Sportswear best flexibel. Met groepen die in voorbereiding zijn op tochten en de bergen zijn we ook weleens naar de Posbank op de Veluwe afgereisd waar we hebben gewerkt aan de techniek van het klimmen en het dalen.

Een tourrenner als instructeur

Wie zijn de mensen die hun kennis overbrengen tijdens de wielerclinic? Richard de Wit heeft veel ervaring in het rijden van koersen en zware tochten. Nick Toonen wint zelfs koersen en hij kan je vertellen hoe je de perfecte bocht rijdt. En dan is er ook nog Gerrit de Vries die een goede vriend is van Just Cycle. Gerrit is oud-wereldkampioen ploegentijdrit en hij is lang profrenner geweest. Hij reed zeven keer de Tour de France. Daarnaast reed hij de Vuelta en alle klassiekers meerdere malen. Met de kennis van deze mannen in je achterzak heb je automatisch al een voorsprong!

Je zult zien dat jij en je team na afloop van de wielerclinic meer met vertrouwen op weg gaan. Samen met je team weet je nu hoe je in een groep rijdt, hoe je de juiste versnelling kiest en hoe je je krachten het beste kan verdelen. Meer informatie over een fietsclinic van Just Cycle? Neem dan contact met ons op.