Just Cycle Sportswear organiseerde samen met wielerclub WV Amsterdam een bedrijvencompetitie. Wij leggen uit waarom dit zo'n groot succes werd.
Just Cycle Nieuws

Het succes van de bedrijvencompetitie wielrennen nader verklaard

Bij Just Cycle vinden we het belangrijk om verder te denken dan onze neus lang is. En wat is er dan mooier om samen met WV Amsterdam te filosoferen wat wij samen voor de wielersport kunnen betekenen? Zo ontstond het idee om met deze Amsterdamse club een heuse bedrijfscompetitie te organiseren. Wat begon als een idee aan de wielerstamtafel is een groot succes geworden!

Het concept was eenvoudig. De bedrijvencompetitie kent het karakter van een trimmerscompetitie over drie avonden. Alles zoals bij een echte koers, maar zonder de scherpe kantjes van licentiehouders. Sportiviteit stond voorop, maar het waren wel echte wedstrijden. Doel was om met deze competitie sportieve bedrijven en mensen samen te brengen in de wielersport. Ieder team bestond uit zes renners die in een herkenbaar en uniform tenue reden. De verzamelde punten werden opgeteld in een klassement.

De wedstrijden op het parcours bij WV Amsterdam duurden een uur. De eerste ronden werd er rustig gereden zodat iedereen een goede warming-up kreeg. Na deze geneutraliseerde ronden ging het harder en harder. Van voren werd gevlamd door echte kleppers en renners voor wie het allemaal wat te hard ging kregen achteraan in het veld tekst en uitleg van een ervaren mentor. Na afloop afloop van een koers komen de sterke verhalen en dat was bij de bedrijfscompetitie ook het geval. De innerlijke mens werd goed verzorgd door Indonesische catering!

Bedrijven en nieuwe wielrenners.

Deelnemende bedrijven waren PwC, de Koninklijke Marine, Cool and heat, Robic, Mastermind, Gooioord Fysiotherapie & trainingscentrum, Centric, Rabobank, Rabobank Amsterdam, studioNEP en Duursport.nl. Met Just Cycle reden we met twee teams mee. Inmiddels zijn er mooie banden gesmeed tussen clubs en bedrijven. We hebben met deze competitie de harten veroverd van bedrijven. En een aantal deelnemers zijn nu officieel wielrenner geworden!

We hebben inmiddels al plannen gemaakt voor een editie in 2018. Wil je meer informatie over het organiseren van een wielerbedrijfscompetitie en wat daar allemaal bij komt kijken? Neem dan contact met ons op. Wij hebben van onze ervaringen en kennis een heus draaiboek opgesteld en delen onze kennis graag met jou.